Kunt u deze mail van De Slegte niet lezen, bekijk dan de webversie

 
 
 

Nieuwsbrief 3 juni, 2020

ANTIQUARIAAT
NIEUWSBRIEF

 
  De Slegte  
 
 
 

Nieuwsbrief 37– juni 2020 - Kunst & avant garde / Literatuur in verzamelwaardige vorm / Vers old & rare / Regionale geschiedenis Vlaanderen

Het Corona-virus bepaalt nog steeds veel van ons doen en laten. Toch komt onze winkel weer meer en meer tot leven. Dat doet deugd. We heten u dan ook (met de gepaste veiligheidsmaatregelen) van harte welkom. Ook voor het aanbieden van boeken kan u terug bij ons terecht. Voor bijzondere boeken, handschriften of collecties maken we graag op voorhand een afspraak.

We merken overigens dat velen van de lock-down gebruik hebben gemaakt om de boekenkasten grondig uit te ruimen. We krijgen dan ook veel – ook erg mooie zaken - aangeboden. Daarnaast blijven we in ons magazijn grote en kleine schatten opgraven. Zodoende proberen we u telkens een gevarieerde nieuwsbrief te presenteren. Maar denk er vooral aan: in de nieuwsbrieven komt slechts een fractie aan bod van wat we in onze winkel/op onze site bijna dagelijks toevoegen. Hou dus onze website in de gaten…

 
 
 

Art & avant garde

Art & avant garde

Het is al enige tijd geleden dat we onze afdeling Kunst / Avant garde nog in de kijker stelden. Daar doen we dus wat aan... met o.a. aandacht voor surrealisme en Cobra (Corneille, Dotremont, Jorn,…), Marc Chagall (n.a.v. de aanrader ‘Krabbé zoekt Chagall’ op de Nederlandse televisie), Panamarenko en een toch wel bijzondere M.C. Esscher.


Lees meer >

Literatuur in eerste, bijzondere of gesigneerde uitgave

Literatuur in eerste, bijzondere of gesigneerde uitgave

Vers in ons theater literatuur, in eerste of anderszins bijzondere uitgave, met ter afwisseling een paar handschriftjes, foto’s etc. Stilaan een klassiek item in onze nieuwsbrief. Deze maand o.a. enkele opmerkelijke tekeningen van Hugo Claus.


Lees meer >

Vers old & rare

Vers old & rare

Old & rare, antiquarisch en/of gezocht. We beginnen met een leuk goochelboekje, en verder krijgt u een selectie die gaat van een ‘Lollekensboek’ tot ‘Het heylich herte‘ …


Lees meer >

Vers van de inkoop

Wij kopen bijzondere boeken, handschriften en archivalia. Enkele stuks of grote bibliotheken. U kan recente aanwinsten in onze voorraad curiosa hier bekijken.
Nieuw aanbod zeldzame, oude en/of bijzondere edities volgt u hier. Eerdere nieuwsbrieven kan u hier herkijken

Regionale geschiedenis

Regionale geschiedenis

Het domein van de regionale geschiedenis mag zich nog steeds op een ruime belangstelling verheugen. Wij leggen de focus op uitgaven van voor 1914. Latere edities en heruitgaven vindt u overigens te kust en te keur in onze ‘gewone’ afdeling tweedehands.


Lees meer >

 
 
 

 

 
   
 

Wees als eerste op de hoogte van ons nieuws en nieuwe partijen.
Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram
Facebook Twitter Instagram

Persoonlijke instellingen aanpassen of Afmelden nieuwsbrief